ISOLATIE MATERIALEN

Isolatiechips

Isolatiechips zijn over het algemeen licht van

gewicht, wat betekent dat ze de belasting op de vloer niet significant verhogen. Dit is vooral belangrijk bij het isoleren van houten vloeren.

Hoe werkt het?

Stap 1: Voorbereiding
 • We zorgen ervoor dat de vloerruimte schoon en droog is. We verwijderen vuil, stof en puin en controleren op eventuele vochtproblemen die moeten worden opgelost voordat we beginnen met de isolatie.
Stap 2: Strooien/blazen
 • We maken toegangspunten naar de vloerruimte, zoals kleine gaten of openingen. Deze toegangspunten worden gebruikt om de isolatiechips in de vloer te blazen of te verspreiden. We plaatsen ze strategisch om een gelijkmatige verdeling van de chips mogelijk te maken.
 • Strooien: We strooien de isolatiechips handmatig in de vloerruimte via de toegangspunten. We zorgen ervoor dat de chips gelijkmatig worden verdeeld en dat er geen grote klonten ontstaan.
 • Blazen: Voor grotere projecten gebruiken we een machine om de isolatiechips in de vloerruimte te blazen. De machine zuigt de chips op en blaast ze via een slang in de vloer. Dit zorgt voor een snelle en gelijkmatige verspreiding van de chips.
Stap 3: Nivelleren en Afwerking
 • Na het aanbrengen en nivelleren van de isolatiechips sluiten we de toegangspunten naar de vloerruimte af. We gebruiken passende afsluitmaterialen, zoals panelen of roosters, om de vloer volledig af te sluiten.

Voordelen

Moeiteloos

Na het aanbrengen en nivelleren van de isolatiechips sluiten we de toegangspunten naar de vloerruimte af. We gebruiken passende afsluitmaterialen, zoals panelen of roosters, om de vloer volledig af te sluiten.

Vochtbestending

Isolatiechips zijn meestal vochtbestendig, wat betekent dat ze geen water opnemen. Dit is vooral belangrijk bij vloerisolatie, omdat vocht uit de grond een van de belangrijkste bronnen van vochtproblemen in gebouwen kan zijn.

Geluidsisolatie

Naast thermische isolatie bieden isolatiechips ook enige vorm van geluidsisolatie. Ze kunnen geluidsgolven absorberen en verminderen zo het geluid dat van de vloer naar de onderliggende ruimtes of naar andere verdiepingen wordt overgedragen.

Wanneer Isolatie chips

Isolatiechips worden vaak gebruikt als vloerisolatie, vooral bij houten vloeren of vloeren boven onverwarmde ruimtes zoals kruipruimtes. Ze worden gebruikt om de warmteoverdracht van de vloer naar de onderliggende ruimte te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren.

Het isoleren van de kruipruimte voorkomt vochtproblemen.

Binnen 1 dag is de klus geklaard
 • Met een relatief lage investering (zie onze kostenpagina) kunt u snel de kosten terugverdienen.
 • De gemiddelde terugverdientijd bij spouwmuurisolatie bedraagt slechts 4 jaar.
 • Door uw woning te isoleren met inblaaswol, kunt u rekenen op een verbeterd energielabel.
 • Verhoog de waarde van uw woning door te investeren in een goed geïsoleerd huis.
 • Niet alleen verbetert dit uw wooncomfort, maar het heeft ook een positieve invloed op de waardestijging van uw woning.
 • Na-isolatie kan een energiebesparing opleveren van wel 26% op uw energierekening.
 • Dit kan op jaarbasis oplopen tot maar liefst 500 euro!

Scoren op isolatie? Spouwmuur check!

Vraag hier de gratis spouwmuur isolatiecheck aan en laat onze experts je woning onderzoeken op de beste manier om jouw huis nog energiezuiniger te maken!

Vraag hier je gratis isolatiecheck aan!

Isolatiecheck

Stap 1 van 2

Waar wilt u isoleren?(Vereist)

Blok Google Reviews

Al 15 jaar ervaring in isolatie

Ready, set, isoleer!

We komen langs om te inspecteren of uw woning geschikt is voor één of meerdere isolatiemaatregelen. Daarna ontvangt u een offerte op maat. Want isoleren is maatwerk.

Of

Schipluidenseweg 11,
2291 PC Wateringen

GOOGLE REVIEWS

Werkgebied

Den Haag, Scheveningen, Zoetermeer, Delft, Wateringen, Loosduinen, Pijnacker, Naaldwijk, Hoek van Holland, Rotterdam, Voorschoten, Wassenaar, Leiden, Leiderdorp, Katwijk, Alphen aan den Rijn.

En door heel Nederland

Copyright © 2023 Stapisolatie
Algemene voorwaarden ditisABC

Bel mij terug verzoek